Tetőfelújítás, lapostető felújítás


Az idő vas foga semmit sem kímél, előbb-utóbb minden ember által alkotott dolog javításra, cserére szorul, legyen az bármilyen precízen, gondosan elkészített, megépített. Így van ez a legtöbb épülettel is, néhány ókori csodát leszámítva, melyek máig őrzik a régi korok mérnökeinek zsenialitását. A modern kori lakó-, és gazdasági épületek sajnos azonban nem ilyen hosszú életűek, karbantartást, felújítást igényelnek bizonyos időközönként. Az épületek egyik leggyakrabban felújításra szoruló része a tetőszerkezet, hiszen ez fokozottan ki van téve az időjárás viszontagságainak, a csapadéknak, szélnek, hőingadozásnak, UV sugárzásnak. Így idővel romlani kezd a teljesítménye, például a szigetelés terén, és elkerülhetetlenné válik a régi tető felújítása.

régi tető felújítása a legmagasabb szakmai követelményeknek megfelelően

SPC-ISOLATE Hungary, Önért dolgozunk!


Az SPC-ISOLATE Hungary Kft. 2015-ben kezdte meg tevékenységét, de minden munkatársunk hosszú évek tapasztalataival felvértezve dolgozik odaadóan, hogy minden ügyfelünk és partnerünk számára olyan szolgáltatásokat nyújthassunk, melyekkel csak kevesen vehetik fel a versenyt. Az ország egyik legdinamikusabban fejlődő építőipari vállalkozása vagyunk, töretlenül igyekszünk teljesíteni ügyfeleink elvárásait. 

Legfőbb szolgáltatásaink: 

 • a járható és nem járható lapostetők, terasztetők hő- és csapadékvíz elleni szigetelése, 
 • talajjal érintkező épületrészek hő- és víz elleni szigetelése, de a 
 • régi, elavult tetőszigetelések felújítása utólagos hőszigeteléssel, 
 • régi tető felújítása, lapostető felújítás is a repertoárunk részét képzi. 

A lapostető felújítás során a legmagasabb szakmai követelmények szerint járunk el, a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozunk.
Válassza csapatunkat családi házak, társasházak, iskolák, üzlethelyiségek, üzemek, vagy bármilyen típusú épületek felújításához, ha professzionális, gyors és megbízható partnert keres! Kérjen árajánlatot weboldalunkon keresztül, vagy keressen minket e-mailben, telefonon keresztül!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Mikor szükséges a tetőfelújítás? Árulkodó jelek és megoldások


A tető az időjárási viszontagságoknak leginkább kitett része az épületeknek, ezért érdemes rendszeresen ellenőrizni az állapotát és szükség esetén javítani vagy teljesen felújítani. A tetőszerkezet meghibásodása persze több tőről is fakadhat, illetve számos árulkodó jellel találkozhatunk, melyek bizonyos esetekben elég egyértelműek és látványosak. Máskor viszont csak sejteni lehet, hogy itt bizony szükségessé vált a régi tető felújítása. A tetőszerkezet elsődleges funkciója, hogy megóvja az épületet az időjárás viszontagságaitól, illetve a hő-, és vízszigetelés. A folyamatos fizikai behatások nyomán azonban idővel gyengülni kezd a tető teljesítőképessége, függetlenül attól, hogy klasszikus ferdetetőről, vagy lapostetőről beszélünk. Ha a tető szigetelése megsérül, akkor a csapadék könnyen be tud jutni a szerkezetbe és visszafordíthatatlan károkat okoz.

A tetőszerkezet meghibásodásának legjellemzőbb okai és jelei az alábbiak lehetnek:

 • Sajnos gyakori, hogy ha jön egy nagyobb vihar, a jég, szél, egyéb csapadék olyan károkat okoz, ami miatt elkerülhetetlenné válik a régi tető felújítása. Az ilyen jellegű rövid ideig tartó jelentős erőhatásokat leszámítva sok esetben az idő múlása okozza a hibák megjelenését. 
 • Látványos és könnyen felismerhető a falak gombásodása, penészedése, vagy a beázás, melyek a vízszigetelés teljesítőképességének leromlását jelzik. Elég csupán egy kis mennyiségű esőnek, vagy hónak beszivárogni a szerkezetbe ahhoz, hogy komoly problémákat okozzon a nedvesség. A legegyszerűbb mindig a megelőző tetőfelújítás.
 • A téli időszakban megnövekedett fűtési költségek nem feltétlenül a nyílászárók hibájából fakadnak, lehet tetőszigetelési probléma is. A szigeteléssel kapcsolatos gondok a legtöbb esetben jelentős energiaveszteséggel járnak, nagymértékben megnövelik a havi kiadásokat.
 • A lapostetős épületek sokszor különösen nagy veszélyeknek vannak kitéve, hiszen a gyorsan lezúduló csapadék nem folyik le egyszerűen és gyorsan, így hamar jelentkezhetnek szerkezeti károk, melyek elhárítását minél hamarabb el kell kezdeni.

A tetőfelújítás nemcsak a tetőfedés, hő-, és vízszigetelés kijavítását, megújítását jelenti, hanem a tetőszerkezet megerősítését is, ha erre szükség van. Érdemes hosszú távra, több évtizedre előre gondolkodva felújítani a tetőt. Azaz olyan alapanyagokat választani, és olyan szakemberek munkájára támaszkodni, melyek együttesen garantálják, hogy rövid időn belül nem kell ismét komoly pénzösszegeket fordítani újabb tetőfelújítás elvégzésére. Ez egy hosszútávú, ám garantáltan megtérülő befektetés.  

lapostető felújítás szakértő csapattal
A lapostető felújítás során az egyik legfontosabb feladat a kiváló minőségű vízszigetelés kialakítása 

Mindig támaszkodjon szakértők munkájára tetőfelújítás során!

Akár látványos a probléma, akár nem, nem érdemes a tetőfelújítás elvégzését sokáig halogatni. Az apróbb hibák is könnyen, gyorsan nagyobb gondokhoz vezethetnek, melyeket aztán nehezebb és költségesebb lesz helyrehozni. A legtöbb tetőt érintő probléma gyorsan és költséghatékonyan orvosolható, ha időben tesszük ezt. Egy repedés, törés okozta beázás miatt például a falak könnyen átnedvesednek aminek a korrigálása már jóval költségesebb, mint csupán a régi tető felújítása.

A tetőfelújítás módját és költségeit maga a tetőszerkezet szabja meg, hiszen más-más eszközöket, módszereket igényel például egy lapostető felújítás, vagy egy klasszikus családi ház tetőjének a rendbetétele. Függetlenül attól, hogy milyen tetőszerkezettel, vagy hibával állunk szemben, a renoválási munkálatokat mindig célszerű nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező szakemberekre bízni. A szakszerűen elvégzett munka garantálja, hogy a problémák megoldásra kerülnek újabb évtizedekig, nem csupán ideig-óráig a kontármunka eredményeképp. Lapostető felújítás, régi tető felújítása mind-mind igénylik a szakértelmet, hiszen hathatós eredményt csak pontos és precíz munkával lehet biztosítani.

Mivel a tetőszerkezet az egész épület egyik legfontosabb része, a tetőfelújítás előtt számos kérdéskört kell szem előtt tartani, így például műszaki, biztonsági, statikai vagy éppen esztétikai aspektusokat. Emellett törvényi előírásoknak is meg kell megfelelni, ezért sem szabad mellőzni a szakemberek vagy szaktanácsadók munkáját. 

A hibátlan tetőszerkezet, tökéletes hő-, és vízszigetelés a gyárak, üzemek, raktárak, iskolák, óvodák, kulturális intézmények, sportcsarnokok, panelházak esetén fokozottan hangsúlyos, hiszen rengeteg elvárásnak, törvénynek meg kell felelni. A tetőfelújítás alkalmával néhány apró hiba is milliós károkat okozhat a későbbiek során, így az ilyen jellegű munkálatoknál mindig a legprofibb vállalkozásokat kell választani. Ehhez fontos támpontot jelent a referencialista is.

Tüneti kezelések helyett válasszon időtálló megoldást!

Amikor probléma üti fel a fejét a tetőszerkezettel kapcsolatban, a lehető legrosszabb megoldás, ha csak a látszatot kezelik, hiszen belülről tovább romlik a szerkezet állapota. Lehet, hogy gyorsabb és olcsóbb megoldásnak tűnik rövidtávon a külső és felületes tetőfelújítás, azonban ez nem szünteti meg a problémákat, sőt további minőségromláshoz vezet. Előfordul, hogy a toldozott-foltozott és szükségtelenül sokrétegű bitumen szigetelések olyan kondenzációs párát okoznak az épületben, mintha beázott volna. Egy jól megtervezett és kialakított lapostető felújítás által nem csak a hibák javíthatók ki, hanem a tető is minőségibbé és jobb hőszigetelővé tehető.

A tetőfelújítás mellett szól az a tényező is, amellyel a legtöbben a hűvösebb hónapokban szembesülnek, ez pedig a fűtés. Legyen szó bármilyen fűtőrendszerről, az lenne a legcélszerűbb megoldás, ha a befűtött lakás sokáig megtartaná a kellemes meleget. Mivel a meleg levegő felfelé száll, így a tetőszerkezetnek jelentős szerepe van a szigetelésben és ha ez nem teljesül, akár 20%-os hőveszteséggel is számolhatunk. Ilyen esetben is kifejezetten ajánlott a régi tető felújítása, amibe egyszer kell belevágni és utána hosszú éveken keresztül élvezhető a maximális hőtartó képessége.
Lapostető felújítás esetén az egyik legfontosabb szempont a megfelelő vízelvezetés kialakítása, ezzel párhuzamosan pedig a hibátlan vízszigetelés. Nagyobb esőzések során megállhat rajta a víz, ezért a beázástól kell leginkább megóvni a szerkezetet. Emellett a tetőfelújítás alapanyagainak a legtöbbféle környezeti hatással szemben ellenállónak kell lennie, akárcsak a téli fagyok vagy a nyári erőteljes napsugárzás, ugyanis megfelelő szigeteléssel a benti kellemes hőmérséklet is könnyebben megtartható.

tető felújítás előtttető felújítás után
Tetőfelújítás előtt és után

Foltonkénti javítás vagy teljes tetőfelújítás?


Gyakran előfordul, hogy a tetőzet csak helyenként lyukad ki és ázik be, ezért sokan úgy gondolkoznak, hogy elegendő lehet az adott területet kijavítani. Ez azonban számos olyan problémát hordozhat magában, ami csak idővel jelentkezik, és kezdődhet elölről a lapostető felújítás, ami senkinek nem hiányzik. Mivel a lapostető alapvetően egy olcsó, de időtálló megoldás, érdemes jól kivitelezni, hogy sokáig tartson, illetve ha elérik, megkerülhetetlen a teljes régi tető felújítása. Az előzetesen megépített rétegrendre azonban figyelmet kell fordítani, hiszen ekkor már a víz- vagy hőszigetelés is sérülhet és beázhat a lakás. Ekkor lehet, hogy a beázás helye jól látható, viszont ez nem azt jelenti, hogy a tető is azon a ponton sérült. 

A foltokban történő tetőfelújítás magában hordozza annak veszélyét, hogy nem vagy nem csak a sérült terület kerül javításra, így a beázás folytatódik, esetenként rosszabb lesz. Mivel a víz a bejutás helyétől akár több méterre is eljuthat a kapilláris hatást kihasználva, így bajosan található meg a beázás(ok) helye. Emellett a foltokban, többszörösen újraszigetelt tetőben megrekedhet a nedvesség, ami nem fog eltávozni a rendszerből, cserébe pedig tovább károsítja a szerkezetet. Éppen ezért nem érdemes spórolni az alapanyag és a kivitelezés minőségén, hiszen egy egyszeri, de alapos lapostető felújítás egységes és azonos korú felületet biztosít, ami hatékonyan képes szigetelni az időjárás viszontagságaival szemben. Sérült, lyukas, régi tető felújítása esetén érdemes a teljes tetőzet újraszigetelése mellett dönteni, hiszen egyedül ez garantálja a beázámentes és hosszútávú megoldást.

Tetőfelújítás bitumenes szigeteléssel

A tetőzet vízzel és nedvességgel szembeni szigetelése alapvető lépés lapostető felújítás során, amelyet a felület szigetelésére történő előkészítéssel kell kezdeni. Ez az előkészítés elsősorban a tetőfelület megtisztítását és bitumenmázzal való bevonását tartalmazza, amelyet szakzsargon szerint kellősítésnek nevezünk. A folyamat maga néhány lépésben történik:

 • Hólyagok, repedések megbontása és újraolvasztása
 • A meglévő falfedés rögzítése, szükség szerint cseréje az áttörések mentén
 • Az adott szigetelőlemez perforálását követően a tetőfelület mélyalapozása
 • Páraszellőzők beépítése és a tetőösszefolyók cseréje

A bitumenes szigetelés alkalmazása az egyik legrégibb módszer a régi tető felújítása során, hiszen olcsó mégis tartós megoldásként tartják számon. A tetőfelújítás egy rétegű bitumenes szigetelése akkor használatos, ha a jelenlegi tetőfelület is ebből az anyagból készült és javítható állapotban van. A függőleges felületekre modifikált bitumenes lemezek kerülnek, melynek felületén ásványi őrlemény található, ami az intenzív napsugárzástól véd.
Kétrétegű bitumen szigetelés többféle kivitelezésben készülhet tetőfelújítás során, például egy páratechnikai alsó szigeteléssel, ami lehetővé teszi a nedvesség kipárolgását. Emellett készülhet hőszigetelés beépítésével is, amelyet a megrendelő igényei szerint készítünk el a megfelelő vastagságban (átlagosan 10-15 cm). Ez utóbbi szerkezete úgy épül fel, hogy alulra kerül a hőszigetelő réteg, aztán rá a páratechnikai szigetelés, majd végül erre épül rá a végső bitumenes zárólemez lángolvasztással, így válik teljessé a tetőfelújítás.

Tetőfelújítás - így történik a bitumenmáz felvitele
A bitumenmáz felvitele a tisztítást követően

A tető is megérdemli a gondoskodást!


Logikusnak tűnhet, hogy a frissen elkészült vagy teljesen felújított lapostető az előírt ideig ebben az állapotban is marad, mindenféle karbantartás nélkül. Azonban nem steril környezetben élünk, hanem számos környezeti tényező befolyásolhatja a tetőzetet. Ilyenek például az időjárási viszontagságok mellett az élőlények hatásai, mint a lehulló falevelek, odafészkelő madarak vagy a kavicsok között megtelepedő növények. Ezek a szervesanyagok egyrészt idővel bomlásnak indulnak, ami egy homogén, komposztszerű anyagot eredményez, másrészt pedig a vízelvezetőkbe kerülve sajnos eldugíthatják azokat. A tető rendszeres takarításával azonban könnyedén elejét vehetjük ezeknek a problémáknak.

Kapcsolat

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!

Lapostető felújítás a szebb otthonért


Ha megunta már, hogy minden héten dohos szag van a lakásban, és többször kell a penészölőért nyúlni, ami már több, mint zavaró, miközben százszor szellőztetett napközben, akkor meglehetősen érdemes elgondolkodni a lapostető felújítás lehetőségén. A probléma lehet ugyan egy egyszerű ázás, de ez is meg tudja keseríteni a mindennapi életet. Egy otthonba úgy jó belépni, hogy a lehető legtöbb dolog rendben van. A folytonos beázás viszont tönkreteszi a falfestéket, a vakolatot, és idővel a tetőszerkezetnek is ártani fog. Tetőfelújítás során a szakértők odafigyelnek arra, hogy az összes zavaró tünetet megszüntesse, a problémát korrigálja.

A megbízható ház többé nem álom a modern tetőfelújítás adta lehetőségekkel


A tetőfelújítás már olyan korszerű technikával kivitelezhető, ami lehetővé teszi, hogy a fűtésszámla télen ne legyen olyan kimagasló, illetve napjainkban megfizethetetlen. A lakást nem kell annyira befűteni, ha a szigetelés megfelelő állapotban van. A régi tető felújítása egy új lehetőséget ad arra, hogy télen se legyen olyan hideg az otthonában, ez a tetőfelújítás lapostető javítás is egyben, ami így együtt meghozza a várt eredményt.

Lapostető javítás nagyobb épületeknél


Igenis léteznek olyan több száz éves épületek, amelyek a mai napig stabilan megállják a helyüket, viszont nagyon sok olyannal is találkozhatunk, ahol viszont a régi tető felújítása egyszerűen elengedhetetlen feladat. Iskolákban, gyárakban, sporttermekben vagy munkahelyi irodákban is könnyen előfordulhat egy hirtelen beázás, ami látszólag minden ok nélkül történik, viszont a tető szerkezete az ellenkezőjéről árulkodik. A lapostető felújítás, ha jól van végrehajtva, akkor csak egy egyszeri alkalomnak kell lennie. Ha a cégünket választja, akkor nem kell félnie a csalódástól.

Miért veszélyes a lapostető javítás házilag?


Ha valamit lehet ajánlani, az az, hogy egy tetőfelújításra nem szakosodott ember ne lásson hozzá a feladathoz. A lapostető javítás nem egyszerű munka, és nagyon fontos komolyan venni. Rengeteg szabály van, amire oda kell figyelni a munka véghezvitele során, amire a legtöbb ember nem is gondolna. Számtalan előírás van, ami betartandó és ennek a megszegésével újra el kell majd végezni ugyanazt a munkát.

Tetőfelújítás, lapostető felújítás

Lapostető javítás az SPC Isolate által


Fontos megjegyeznünk, hogy cégünk hosszú idő óta foglalkozik a lapostető felújítás iparággal, és büszkén jelenthetjük ki, hogy ügyfeleink egytől-egyig elégedettek, munkáink biztonságosak és tartósak. A lapostető javítás minden apró részletét figyelembe véve igyekszünk gyorsan, ugyanakkor minél hatékonyabban dolgozni. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az a része a háznak, ami mindenki feje felett ott van, az kellemes látványt nyújtson és legfőképp biztonságot. Munkatársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek, a tetőfelújítás a kezükben van, és igyekeznek minden nap kielégíteni az ügyfelek vágyait. Ha kérdése merül fel, keressen minket telefonon vagy írjon e-mailben üzenetet. Keressen bátran! Kollégáink már várják hívását.


KAPCSOLATFELVÉTEL

Régi tető felújítása a hosszútávú befektetés


A régi tető felújítása nagy elhatározás lehet bármelyik ember életében. Az egyik legcélszerűbb dolog, amit tehet, hogy belátja, igenis szükség van egy tetőfelújításra. Nagy minőségbeli változást jelent, ha egy jól elkészített lapostető javítást kap a ház legfontosabb része, a tető. Az eső elvezetése régen nem működött a megfelelően, mert nem is lett tökéletesen kialakítva, de a modern építőipar azon igyekszik minden nap, hogy hogyan hozhatna létre valami még jobbat, még biztonságosabbat. A lapostető felújítás árak megfizethetőek és kifizetődőek is egyben, komolyan véve a tető okozta károkat és bekövetkezendő problémák megelőzését.

Tető felújítás árak


A megfelelő minőségű és jól szigetelt tető nem csak esztétikai szempontból fontos, bár arra is érdemes nagyon odafigyelni, hogy ne legyen repedezett a fal, ne ázzon a vakolat vagy ne penészedjen a tető, de a biztonság mindenek felett a legfontosabb kell, hogy legyen. Ezeket a hibákat jeleknek érdemes venni, így tehát a két dolog nagyon is összefügg egymással, ugyanis a beázott tető nem a véletlen műve, és nem csak egyszeri alkalmat jelenthet. Javasolt egy-két évente szakértővel megnézetni, hogy minden rendben van-e a tetőszerkezettel, ugyanis ha ott bármi elavul, a minőségromlás hamar végbemegy. Ha valaki elhatározza, hogy kihív egy lapostető felújítással foglalkozó szakembert, ne hagyja, hogy a szakértő csak fél munkát végezzen! A tetőfelújítás nem egyszerű feladat.

A tető foltozása csak részben oldja meg a problémát, érdemesebb többet rááldozni, és egy teljes lapostető javítást igényelni, újra szigetelni, és utána hosszú évekig élvezni a biztonságot. A tető felújítás árak rövid időn belül kifizetődnek, és a lapostető felújítás befejeztével annyira elégedett lesz, hogy egy életre elfelejtheti a plafon okozta gondokat. A tető felújítás árak függhetnek attól, hogy mennyi négyzetmétert foglal magába a tető, és hogy milyen kiegészítő eljárást igényel hozzá.


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása