Lapostető szigetelés


A tetőfelújítások során leggyakrabban végzett munkálat a tetőszigetelés kijavítása, beleértve a hő-, és vízszigetelést egyaránt. Ennek oka, hogy a tetőszigetelés állandó jelleggel ki van téve az időjárás viszontagságainak. Az eső, hó, jégeső, UV sugárzás, kemény mínuszok, vagy a tikkasztó hőség előbb-utóbb megteszik hatásukat, a szigetelés meggyengül, meghibásodik és cserére, javításra szorul. A lapostető szigetelés megújítását nem érdemes halogatni, amint észleljük a problémát, rögtön szakemberekhez kell fordulni, hiszen a beszivárgó víz az egész épület szerkezetében komoly károkat okozhat, míg a megfelelő hőszigetelés hiánya miatt a fűtésre fordított kiadások az egekbe szökhetnek.

SPC ISOLATE Hungary Kft. lapostető szigetelés Budapest városában és az egész országban egyaránt.

KAPCSOLATFELVÉTEL

lapostető hőszigetelés szakszerűen kialakított tető
Lapostető vízszigetelés az SPC ISOLATE Hungary Kft. által

Lapostető alkalmazási területei


Lapostetőkkel leggyakrabban ipari csarnokok, raktárépületek, iskolák, bevásárlóközpontok, sportcentrumok esetében találkozhatunk, de egyre elterjedtebb megoldást jelent lakóházak kivitelezése során is. Mivel hatalmas felületről beszélünk a nem megfelelő hő-, és vízszigetelés komoly problémákat okozhat, hiszen egyrészt ez óriási hőveszteséggel, így pedig magas fűtésszámlákkal jár, másrészt a beázás okán hamar elkezdődik a gombásodás, penészedés, ami egészségügyi szempontból veszélyes, de maga az épületszerkezet is meggyengülhet. A lapostetők hatékony, tartós és biztonságos hő-, és vízszigetelésével az épület üzemeltetője rengeteg energiát és pénzt takaríthat meg.

A lapostetős födémszerkezetnek nagyon sokféle igénybevételnek kell megfelelnie, így többféle szerkezeti kialakítás is szóba jöhet. Ehhez azt is mérlegelni kell, hogy szeretnénk-e valamilyen módon kihasználni a lapostető adta lehetőségeket, például járható terasztető, zöldtető, parkolótető kialakításával, vagy egyszerűen csak nem járható szerkezeti rétegrendben gondolkodunk. Bármelyik megoldás mellett is tesszük le a voksunkat, épület szerkezettanilag és épületfizikailag a leghatékonyabb felépítés az úgynevezett egyhéjú, fordított rétegrendi szerkezetkialakítás. Ez röviden azt jelenti, hogy a lapostető hőszigetelés a vízszigetelés felett helyezkedik el.

Lapostető szigetelés, hogyan érdemes megvalósítani?


Napjainkban a technológia fejlődésének köszönhetően rengeteg lehetőség áll rendelkezésre ahhoz, hogy valóban minőségi, hosszú évtizedekig helytálló tetőszigetelést építhessünk. Számos gyártó megannyi alapanyagai, termékei közül válogathatunk. Ráadásul a különböző eljárások, technikai újítások is sok új lehetőség előtt nyitnak ajtót. 

Szerkezeti felépítés szerint a lapostető lehet kéthéjú hidegtető, vagy a már említett egyhéjú melegtető. Az előbbi esetében a tető két rétegre osztható, az első héj a teherhordó födémszerkezet, a második héj pedig a vízszigetelést hordó aljzat. A két réteg között pedig egy átszellőztetett légréteg helyezkedik el, hőszigeteléssel kiegészítve. Ezzel szemben az egyhéjú komplett szerkezeti rétegrendben nincs átszellőztetett légréteg.

A lapostető szigetelés a szerkezeti rétegrendtől is függ. A szerkezeti rétegrend kialakítása szerint a lapostető lehet egyenes rétegrendű, vagy fordított rétegrendű. Egyenes rétegrend esetében a lapostető hőszigetelése a vízszigetelés alatt helyezkedik el. Ez a megoldás azonban nem túl hatékony a lapostető vízelvezetés és hőszigetelés szempontjából sem. Ennek oka, hogy a vízszigetelés nagy hőmérséklet-ingadozásnak van kitéve, ami hamar tönkreteheti azt, így a lapostető vízelvezetés képessége is jelentősen romlik. Ráadásul ilyenkor a hőszigetelés alá és fölé is szükséges páratechnikai rétegek beépítése és kiszellőztetése. Ez azonban nem egyszerű feladat, rendkívül megnehezíti a kivitelezést.
Ezzel szemben a fordított típusú rétegrend épületfizikailag, a lapostető vízelvezetés és hőszigetelés szempontjából is remek megoldást jelent. A lapostető szigetelés Budapest városában és környező területein egyaránt kivitelezhető mindkét rétegrend szerint.

A fordított rétegrend előnyei


A fordított rétegrend esetében a vízszigetelés védve van a mechanikai károsodásoktól, mind az építési idő alatt, mind a későbbiek során, így a lapostető vízelvezetés garantáltan megállja helyét hosszú éveken keresztül. Nem áll fenn szélsőséges hőterhelés és UV sugárzás sem éri, valamint a mechanikai sérülésektől sem kell félteni. A lapostető szigetelése így lassabban öregszik, nem érik el a mikrorepedések és így víz sem szivároghat bele. A kiépítése is egyszerű, nem kell a páratechnikai rétegek tervezésével, kivitelezésével foglalkozni, illetve egy későbbi tetőfunkció változtatás során is könnyen megvalósítható az átépítés.

Fordított lapostető hőszigetelés során a rétegek kettős feladatot látnak el: tartják a megfelelő hőmérsékletet (télen melegebb, nyáron hűvösebb) és a lapostető hőszigetelése mechanikai védelmet biztosít a vízszigetelés számára. A lapostető szigetelés hosszú élettartamának megőrzése céljából szükséges az időnkénti ellenőrzés és ha szükséges, akkor a jelentkező problémák mihamarabbi javítása.

Alapanyagok és eljárások


  • Vízszigetelés

A vízszigetelés kétséget kizáróan az egyik legfontosabb dolog, amire figyelmet kell fordítani tetőfelújítás során. A víz az épületek egyik legnagyobb ellensége, hatalmas precizitással kell eljárni. Ma már olyan alapanyagok és eljárások állnak rendelkezésünkre, melyek effektívek, költséghatékonyak, ráadásul környezetkímélőek is. A legnépszerűbb vízszigetelők közé tartozik a már régóta alkalmazott és jól bevált bitumenes vízszigetelés, vagy az egyre inkább feltörekvő műanyag alapú szigetelőrendszerek, ezen belül is a PVC. Napjainkban az előre legyártott bitumenes, vagy műanyag lemezeket a gyártók által javasolt módszerrel rögzíteni kell az előkészített felületre. Hatékony és tartós megoldást kínálva ezzel. 

  • Hőszigetelés

A vízszigeteléssel szorosan összefügg, és nem kevésbé fontos a megfelelő hőszigetelés kialakítása sem, hiszen energetikai szempontból koránt sem mindegy ennek minősége. Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet a lapostetők, mint épülethatároló szerkezetek esetében U ≤ 0,17 W/m2K hőátbocsátási tényezőt határozza meg követelményértékként.

Akárcsak a vízszigetelés esetében, itt is több opció áll rendelkezésre. Fordított rétegrend esetében a hőszigetelés lesz a tető legfelső rétege, így a lapostető hőszigetelése csak speciális anyagjellemzőkkel rendelkező, tanúsított alapanyagokkal valósítható meg. Sokféle alapanyag és eljárás közül válogathatunk, attól függően, hogy milyen típusú épületről van szó, mi a legfőbb funkciója és még sorolhatnánk. Legnépszerűbb alapanyagok között találhatjuk a kőzetgyapotot, vagy másnéven ásványgyapotot, de az üveggyapot is nagyon közkedvelt, nem beszélve az egyre inkább használatos hungarocellről. Mivel a fordított rétegrendben a lapostető hőszigetelés a vízszigetelés fölé kerül, így kettős feladatot lát el, hiszen nem csak a hőtartásért felel, de a vízszigetelést is védi a külső behatásoktól. Járható, nagy terhelésnek kitett, fordított rétegrendű lapostető hőszigetelése esetén érdemes nagy nyomószilárdságú (>500 kPa) szigetelőanyagot választani, amelynek kivitelezéséhez az épület tartószerkezetének struktúráját és teherbírását is fel kell mérni.

a lapostető hőszigetelése akár utólag is megvalósítható
A lapostető vízszigetelés és hőszigetelés is a szolgáltatásaink közé tartozik

A lapostető utólagos hőszigetelése kifejezetten ajánlott minden ingatlantulajdonos számára, legyen az családi ház, üzlethelyiség, üzem, vagy bármi, hiszen a lapostető szigetelés modernizálásával nem csak rengeteg pénzt spórolhat meg, de növelheti az épület értékét, és ideálisabb lakó-, vagy munkakörülményeket biztosíthat. A lapostető utólagos hőszigetelése kétféle módon is elvégezhető, attól függően, hogy a tető vízszigetelése milyen állapotban van.

  • Ennek jegyében a lapostető hőszigetelése során az egyik opció a lejtésképzés nélküli hőszigetelés, amikor is a vízszigetelés lejtésviszonyai megfelelőek és nincs szükség teljes vagy részleges cserére. Mint arról már szó esett, a hőszigetelés kialakításakor többféle alapanyag közül lehet válogatni, de a leggyakrabban alkalmazott anyag általában az extradurált polisztirolhab, vagy kőzetgyapot mely minőségének köszönhetően szavatolja a megfelelő szigetelőképességet hosszú évekig, évtizedekig. 
  • Lapostető hőszigetelés kivitelezésére a másik lehetőség a lejtésképzéssel történő utólagos lapostető szigetelés.

Lapostető szigetelése funkcionalitás függvényében


Bár elnevezésre lapostetőnek hívják, ennek ellenére egyik sem teljesen lapos, egy minimális dőlésszöggel kell, hogy rendelkezzenek. Ennek oka, hogy a lehulló csapadék a megfelelő lapostető vízelvezetés útján távozni tudjon az épületről. A lapostető szigetelés célja az épület megóvása a természeti elemektől, valamint a lapostető szigetelése révén meg kell tudni tartania az épület belső terének hőmérsékletét. Nyáron véd a túlmelegedéstől, télen pedig nem engedi kihűlni az épületet.

Járható lapostető szigetelése

Amellett, hogy a lapostetőnek biztosítania kell az optimális életkörülményeket a házban lakók számára, kifejezetten nagy előnynek számít, ha ez a terület plusz célokra is használható. A fordított lapostető szigetelés rétegek lehetővé teszik azt, hogy járhatóvá váljanak ezek a felületek az anyaguk sérülésének kockázata nélkül. Eme fordított tető szigetelés módosításával nem csak tartós megoldást kapunk, de különféle célokra felhasználható, ami ár-érték arányban egészen kiemelkedő.

1.    Kihasznált tetők

Főleg a nagyvárosi környezetben örvend nagy népszerűségnek a lapostetők különböző célokra való alkalmazása. A járható tetővel további hasznos területek nyerhetők, amelyet tetőkertként, teraszként vagy akár játszótérként lehet hasznosítani. Előfordul, hogy a szabad teret energiatermelés céljából alakítják ki például napkollektorok elhelyezésével, amelynek súlyát a lapostető szigetelése el kell, hogy bírja. Ezesetben fokozott figyelmet kell fordítani a víz-, és hőszigetelésre, mivel egyes burkolatok kevésbé nyújtanak védelmet, mint mások. A nem megfelelő lapostető vízelvezetés nem csak a szerkezetet károsíthatja, de a tócsák keletkezése és megfagyása balesetveszélyes is lehet, ami kellő lejtésképzéssel elkerülhető. De ezek a buktatók szintén elkerülhetők fordított rétegrenddel, így bármilyen tetőburkolat választható anélkül, hogy a vízszigetelő réteg sérülne

Ráadásul a lapostető hőszigetelése feletti réteg bármikor könnyen eltávolítható és helyettesíthető másikkal. A fordított rétegrendű lapostető szigetelés bármilyen fedőréteggel beborítható, nem igazán vannak korlátai, ezzel is széles utat nyitva a kreativitás tárházának. A nagy, nyitott területek lehetővé teszik a tetőtéri kertek kialakítását, valamint egészen egyedi esetekben sportpályák létesítésére is alkalmasak. Extrém terhelés esetén a tető szigetelése 5-700 kPa körüli nyomószilárdságú hőszigetelő anyaggal kell, hogy történjen, amelyet szakértő jelenléte mellett lehet kivitelezni.

Lapostető szigetelés lapostető vízelvezetés
A fordított rendű lapostető szigetelése számos lehetőséget nyújt a tér kihasználására

2.    Zöldtető

Alapvetően a zöldtető is a járható tető kategóriájába tartozik, de mégis egy speciálisabb tetőtípust jelent. A zöldtetővel nagyon látványosan ötvözhető az esztétikum, a környezettudatosság, illetve az életminőség és a közérzet javítása. A betondzsungelben a nyári hőségben, a zöldtető stabil hőmérsékletet tart és javítja az épület körüli levegő minőségét. A kivitelezési költségek hamar megtérülnek a jobb hő- és hangszigetelés, valamint a magasabb energiahatékonyságnak köszönhetően, azonban ez csak akkor biztosítható, ha kiváló alapanyagokkal történik a lapostető szigetelése.

A lapostető vízelvezetés szempontjából is módosító tényezőt jelent, ugyanis csökkenti az épület vízlefolyási értékét, több csapadékból származó vizet képes visszatartani ezzel pedig tehermentesíti a csatornahálózatot (a csatornadíj ezáltal redukálódhat). Valóságos mikroklímát létrehozva minimalizálja a város és járművek okozta károsanyagokat, ahogyan a fényszennyezést is csökkenti. A lapostető szigetelése felett létrehozott új élettér nem csak a növények számára jelenthet optimális környezetet, de hamarosan új faunaelemek is beépülhetnek, például fészkelő madarak által.

A természet közelsége már tudat alatt is nyugtató hatással bír az elmére, és hát ki ne szeretne ’otthonra’ egy oázist? A virágágyásoktól kezdve a konyhakerteken át különböző fajtájú és nagyságú növényeknek adhat otthont úgy, hogy közben a lapostető hőszigetelés hatásaiban is segít. Ezeket a zöldtetőket főként három részre oszthatjuk, melynek alapjai: az építési tényezők, a felhasználás, valamint a művelés módszere. Ezáltal beszélhetünk intenzív, extenzív és egyszerű ültetésről. Ezek mindegyike állhat többfajta növényből, akár együttes mikroökoszisztéma formájában, vagy akár gondosan elkülönítve egymástól a tető szigetelése fölött.

  • Az intenzív zöldtetők igényesebb növényekhez készülnek, amelyek legalább fél méteres talajvastagságot igényelnek, mint például cserjék vagy kisebb fák. Ezek rendszeres gondozás és ápolás mellett kifizetődők.
  • Az extenzív zöldtetők növényei kevésbé igényesek, elegendő számukra 10 cm talajréteg, illetve főként önfenntartó fajokból állnak, mint a mohák és pozsgás növények.
  • Egyszerű zöldtetők jelentik az átmenetet a kettő között, 20 centiméternyi termőfölddel, gyeppel, virágágyásokkal és kisebb cserjék jelenlétével.

lapostető vízelvezetése
Ha a lapostető hőszigetelése engedi, miért ne lehetne a tetőn megtermeszteni a betevőt?

3.    Parkolótető

A nagyvárosokban a lapostetők, mint parkolók használata nem ritka látvány, főleg nagyobb bevásárlóközpontok, plázák esetében. Ez a fajta lapostető hőszigetelés jelentősen képes csökkenteni az alatta elhelyezkedő terek hőveszteségét. Hiánya esetén a lapostető utólagos hőszigetelése már vékony rétegben is képes megakadályozni a kondenzátum képződését. Ilyenkor azonban a lapostető szigetelése komoly terhelésnek van kitéve. Fokozottan védeni kell a hő-, és vízszigetelést a mechanikai sérülésektől, így a várható terheléseknek fontos szerepe van a megfelelő hőszigetelés megválasztásában. A várható terheléstől és a felső réteg típusától függően nagyon magas 500-700 kPa nyomószilárdsági jellemzőkkel rendelkező hőszigetelést kell beépíteni. Emellett ügyelni kell rá a kivitelezés során, hogy kellő dőlésszögű lejtéssel rendelkezzen, ami a lapostető vízelvezetés szempontjából fontos. Az ilyen jellegű lapostető szigetelés Budapest vagy más vidéki nagyváros esetén is igen gyakori elvárás, hiszen sok bevásárlóközpont található ezeken a helyeken.

Nem járható lapostető

Ahogy azt neve is elárulja, a nem járható lapostetőknek nincs többletfunkciója, általában ipari, vagy egyéb gazdasági épületeknél fordulnak elő. Egyetlen funkciójuk, hogy megóvják az épületet a víz bejutásától, illetve a mechanikai és hőhatások ellen védelmet nyújtsanak, ezt pedig a már többször is említett fordított rétegrendű lapostető szigetelés kialakításával érhetjük el.

Lényeges, hogy tartós és könnyen karbantartható legyen anélkül, hogy a tető szigetelés sérülne. Többek között ebből a célból történik a lapostető hőszigetelés lesúlyozása kavicsággyal. Ez pluszban védi a tető hőszigetelés rétegét a szélsőséges környezeti hatásoktól, mint az erős napsugárzás. Annak ellenére, hogy nem járható lapostető, azért a karbantartási munkálatokhoz néha hozzá kell férni bizonyos dolgokhoz, ezért fontos, hogy a lapostető hőszigetelése ne sérüljön. Amennyiben a tető szigetelése lépésálló polisztirolból készül, alkalmanként nyugodtan rá lehet lépni a felületre.

Az efféle lapostető hőszigetelése során már olyan hőszigetelőanyagok is rendelkezésre állnak, amelyek szó szerint nem vesznek fel vizet, emellett nagy teherbírásúak. Nem kell attól sem tartani, hogy nedves környezetben veszítenének hőtartó képességükből. Az ezzel a módszerrel kivitelezett lapostető hőszigetelés alapvetően nem járható, rálépni maximum karbantartási munkálatok végzésére lehet. Ha nem rendelkezik megfelelő lejtéssel a lapostető szigetelés előtt, lejtésképző elemek használatával kell elérni legalább a minimális dőlésszöget a megfelelő lapostető vízelvezetés céljából. Ezek a táblák különböző típusban elérhetők a legoptimálisabb dőlésszög kialakításához.

lapostető vízelvezetés kivitelezése
A nem járható lapostetőknek is kell, hogy legyen annyi stabilitása, ami elbírja a karbantartók súlyát a szigetelés sérülése nélkül

Lapostető vízelvezetése


Miért szükséges a lapostető vízelvezetés?

A lapostetők egyik legfontosabb alapkövetelménye - természetesen a csapadéknak a tetőszerkezetbe jutásának elkerülése mellett - az, hogy a csapadékvíz a lapostető felületről egytől-egyig maradéktalanul elvezetésre kerüljön, és a megfelelő időn belül ez létre is jöjjön.

Hogyan is működik a tető vízelvezetés manapság?

Hiába hívjuk lapostetőnek, egyik sem lehet teljes mértékben lapos. Egy minimális dőlésszögnek mindenképpen lennie kell, különben az esővíznek nincs hová folynia, és egyszerűen csak felgyűlik tócsák formájában. A tetők vízelvezetésének éppen ennek a megakadályozása a fő célja. Megadja az épületek tetőszerkezetének azt a bizonyos fokot, hogy a csapadék könnyen el tudjon róla folyni. Ez a dőlésszög nem túlságosan feltűnő, a járható lapostetőkön folytatott tevékenységeket sem befolyásolja. Elbírja az emberek, ültetvények, vagy esetleg napelemek súlyát is.

A lapostető vízelvezetése a környezeti hatásokkal szemben

A lapostetők vízelvezetése ma már sokakat foglalkoztat. A lapostetőn megmaradt víz
önmagában is bebüdösödhet, ha a lapostető vízelvezetése nem a megfelelően működik. Ráadásul a tető szerkezetének minősége is megváltozhat az időjárásváltozások okozta környezeti behatások által. A víz telente gyakran változtatja halmazállapotát, a fagyások pedig apró, de idővel egyre nagyobb repedéseket eredményeznek. Ezzel szemben nyáron a tűző napsütést kell kiállnia a tetőszerkezeteknek, ugyanis az UV kifejezetten károsító tényező. Az idő múlása sem kíméli az épületeket, ám egy jó minőségű lapostető vízelvezetés nagymértékben lelassítja ezt a káros folyamatot.

A lapostető szigetelés megoldja a problémát.

Az általunk lapostető vízszigetelés során használt anyagok különleges tapadási felülettel rendelkeznek, ezáltal könnyedén ráragadnak a bitumenes rétegre, úgyhogy az előző szigetelést nem szükséges eltávolítani előtte. A szigetelés könnyű súlya nem terheli nagyon az épületet, ráadásul lépésálló és terhelhető anyag. Egységes és hézagmentes felületet alkot, így a víz nem tudja elérni a tetőszerkezetet. A cél elsősorban az épület belső hőmérsékletének megtartása. Ez a technológia ötvözi az egymásra épülő hő és vízszigetelést is, a lapostető vízelvezetése többé már nem lesz az Ön gondja.

Tető vízelvezetés a hosszútávú megoldás

Mindenki hosszú életű házakra, lakásokra vágyik, legyen az egy társasház, óvoda, iskola, gyárépület, és hogy ezeket ne kelljen gyakran felújítani. Egy hirtelen tetőn keresztüli beázás nagyon sok kárral jár, továbbá veszélyes is, nem beszélve arról, hogy milyen sokba kerül a javítása. Akár régiről, akár új tetőről van szó, mindegyikhez megfelelő lapostető vízszigetelés és lapostető vízelvezetés szükséges.

A lapostető vízelvezetése profi munkát igényel

Ezt a feladatot nem lehet bárkinek a kezébe adni és nem szabad elnagyoltan végezni. A SPC Isolate Kft. munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek a lapostető vízelvezetés, lapostető vízszigetelés megfelelő kivitelezésében és mindennap készenállnak arra, hogy kiszolgálják ügyfeleik kérését és válaszoljanak kérdéseikre!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Lapostető utólagos hőszigetelése és javítása


Régebbi kivitelezésű épületeknél gyakoribbak a meghibásodások, amelyeket az egyenes rendű lapostető hőszigetelése okoz. Elegendő egy apó hiba, ütődés, lyuk és máris beáramlik a víz a sérült vízszigetelésen át. Sajnos erre sokszor későn derül fény, amikor már az egész rendszer beázott és szinte lehetetlen megtalálni az okát. Éppen ezért nem javasolt a lapostető szigetelés helyenkénti javíttatása, sokkal inkább érdemes az egész tetőzetet egyben felújíttatni. Az utólag kialakított, fordított rendű lapostető hőszigetelés képes lesz védelmet nyújtani az alatta elhelyezkedő vízszigetelésnek, amivel elkerülhetőek a későbbi sérülések.

Ahhoz, hogy a lapostető szigetelése beázásmentes legyen, legalább 2%-os dőlésszöget kell kialakítani, de sokszor ez az érték is kevésnek bizonyul. Esetenként előfordul, hogy a minimális lejtésszög sem biztosítható a tető szigetelése során, ekkor alkalmazható a lapostető hőszigetelés rétegszámainak növelése vagy vastagabb lemezek használata.

Plusz egy tipp: ha a lapostető hőszigetelés kavicsréteggel borított, az épület ereszcsatornája alá érdemes egy fémhálót helyezni, hogy a csapadék által kimosott kavicsok egy része visszanyerhető legyen.


A lapostető szigetelés Budapest városában és a környező területek épületein! A felmért igényekhez alkalmazkodva találjuk meg a legjobb megoldást!

KAPCSOLATFELVÉTEL

lapostető hőszigetelés, vízszigetelés kivitelezést vállalunk az egész országban

Lapostető szigetelés, lapostető vízszigetelés Budapest városában és az egész országban


Ha az Ön birtokában is van olyan ingatlan, amelynek tetőszerkezete felújításra szorul, elavult a szigetelése, netán egy teljesen úgy épület víz-, és hőszigetelésének kialakítására keres profi szakembereket, akkor mi vagyunk az ön emberei. Szolgáltatásaink közé tartozik többek között a lapostető vízszigetelés, lapostető szigetelés Budapest városban és környékén, de vidéken, az ország bármely részén számíthat munkánkra. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Kollégáink szakmai tapasztalatával és ügyfélbarát hozzáállásával biztosan elégedett lesz, segítünk megtalálni az Önnek leginkább megfelelő megoldást! 

Kapcsolat

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása