Terasz szigetelés


Egy-egy nagy gondossággal kialakított terasz, erkély igazán impozáns látványt nyújthat. Remek építészeti megoldásokkal találkozhatunk akár csak az utcán sétálva, hiszen a teraszok mindig is nagy népszerűségnek örvendtek. Azonban a modern architektúrában rejlő lehetőségek, illetve az új esztétikai elvárások több újításnak engednek teret, így lényegében csak az építtetőn, tulajdonoson múlik, hogy mit szeretne megvalósítani. 

nyitott terasz szigetelése nekünk nem akadály

Esztétikum és tartósság


Az esztétikus, szépen megépített teraszok, erkélyek igazi fénypontjai a családi házaknak, de akár a társasházak, panellakások hangulatát is hihetetlenül fel tudják dobni, számos lehetőséget kínálnak a szabadidő kellemes eltöltésére. Persze ez nagyobb léptékben is igaz, hiszen a komfortos munkakörülmények érdekében egyre több irodaházban, üzemben, egyéb gazdasági létesítményekben találkozhatunk teraszokkal, balkonokkal a szünetek eltöltésére. 

A különleges megjelenés azonban koránt sem minden, hiszen garantáltan nem lesz hosszú életű egyetlen egy szemet gyönyörködtető terasz sem, ha a terasz szigetelése rosszul kivitelezett, sérült, vagy hiányzik. 

A nyitott terasz szigetelése kifejezetten fontos és elengedhetetlen akár új, akár felújításra szoruló épületről beszélünk. Napjainkban az erkély utólagos vízszigetelése akár már bontás nélkül is megoldható, így érdemes minél előbb szakemberekhez fordulni, ha azt tapasztalja, hogy a terasz burkolatán repedések, törések jelennek meg, netán a környező falak penészedni kezdenek. Annál is inkább, mert ezek a külső terek hatványozottan ki vannak téve az időjárás szélsőségeinek, csapadéknak, hőnek, fagynak, szélnek egyaránt, szóval még nagyobb szükség van az erkély szigetelés utólag történő megvalósítására.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Mitől mennek tönkre a teraszok, erkélyek burkolatai?

Ahogy arról már szót ejtettünk, a teraszok, erkélyek burkolatai folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, így nem is kérdés, hogy szükség van-e a terasz vízszigetelés kialakítására. Nyáron a hőség, télen a fagyok, illetve egész évben a csapadék káros hatásai érik a burkolatot, valamint azok fugáit. A hőingadozás miatt könnyen megrepednek a fugák, s ezeken keresztül beszivárog a víz, megtelnek a burkolat alatti hézagok. Ez télen megfagy, a jég pedig felnyomja a burkolatot, ha a terasz vízszigetelése nem kielégítő. 

Az erkély vízszigetelés minőségén túl lényeges szempont továbbá a megfelelő lejtés, hiszen ha ez megvan, a beszivárgó víz nagy része lassan kifolyik, más esetben azonban megáll, ezzel pedig óriási károkat okozva a burkolatban, vagy a környező falakban.

A terasztetők esetében mindez fokozottan igaz, ugyanis ezeken a zord időjárási viszonyok, a kopás és a légköri változások mély repedéseket okozhatnak. Márpedig, ha a nyitott terasz szigetelése hiányzik, vagy rosszul van megépítve, akkor valószínűleg a víz átszivárog a falak és a tető közötti hézagokon, és a nedvesség tönkreteszi a belső és külső falakat, de akár a bútorokat is. A penészgomba szaporodása az ilyen nedves helyeken pedig komoly egészségkárosodást okozhat. Nem szabad tehát az erkély szigetelés megfelelő kiépítését félvállról venni. 

Az erkélyek szigetelése során persze nem csak vízszigetelésre kell nagy hangsúlyt fektetni, a hőszigetelés legalább ugyanolyan fontos. Gyakori hiba a saját kezűleg végzett erkély szigetelés során, hogy a teraszok vízszigetelése javára kevesebb figyelmet fordítanak a hőszigetelésre, vagy épp fordítva. Ez azonban rövid távon sérülésekhez, hőhidakhoz, esztétikai problémákhoz vezethet. A jól megtervezett erkély vízszigetelés sok időt és pénzt takarít meg, általában a javítások és karbantartások során.

Terasz vízszigetelés árak


A terasz vízszigetelés árak függhetnek attól, mekkora az adott erkély, mennyire kell mélyre ásni a probléma megoldásához, nem lehet tudni, hogy zárt vagy nyitott terasz szigetelése éppen a cél. Természetesen minél kevesebb és egyszerű a terasz utólagos vízszigetelése, annál kevesebb lesz a számla is.

Terasz vízszigetelés referenciáink
Referencialistánkon több nagyváros jellegzetes épületegyütteseit is megtalálhatja

Van megoldás az erkély szigetelés problémájára!


Az új családi házak, társasházak, panelok, lakóparkok építése során a kivitelezők óriási hangsúlyt fektetnek a megfelelő hő-, és vízszigetelésre minden területen, így a zárt, vagy nyitott terasz szigetelése sem kivétel. A modern technológiának köszönhetően pedig a terasz utólagos vízszigetelése is megoldható, bizonyos esetekben akár már bontás nélkül is, így bárki felújíthatja megrongálódott erkélyét.

Felújításokhoz válassza ki a legmegfelelőbb vízszigetelési megoldást, ebben a szakemberek segítségét célszerű kérni, hogy a terasz vízszigetelése a lehető legjobb legyen. A balkon adottságai alapján több tényező mérlegelésével választhatja ki a legjobb megoldást. Ha a padló tökéletes állapotban van, elegendő lehet a padlóburkolat közvetlen vízszigetelése. Amennyiben csempe burkolat van és szerepelnek rajta, például repedések vagy lyukak, célszerű ezeket eltávolítani, és az alatta lévő réteget, azaz az aljzatot vízszigetelni. Ha az aljzat állapota sem megfelelő, akkor a megoldás az aljzat alatti réteg vízszigetelése, ezzel megelőzve az esetleges jövőbeni beszivárgást.

így zajlik egy erkély szigetelés

Az erkély szigetelés problémakörére kínál gyors, magas színvonalú és precíz megoldásokat az SPC-ISOLATE Hungary Kft., mely Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozása hő-, és vízszigetelés terén. Munkatársaink hatalmas szaktudás, és sokrétű tapasztalat birtokában segítenek megvalósítani megbízóink álmait, egyéni kívánságait. Ügyfélközpontú vállalkozásként folyamatosan törekszünk arra, hogy újabb és újabb lehetőségeket kínáljunk partereinknek, lépést tartva a technológiai, építészeti újításokkal, így a terasz vízszigetelés terén is. Hatalmas kapacitásainknak köszönhetően országszerte vállalunk megbízatásokat beleértve a kisebb méretű munkákat és az egészen hatalmas beruházásokat is. Fő profilunk a járható és nem járható lapostetők, terasztetők hő- és csapadékvíz elleni szigetelése, de többféle szolgáltatást is biztosítunk ügyfeleinknek, mint a terasz szigetelés utólag, de ezekről részletesebben is tájékozódhat weboldalunkon. 

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

A minőség mindenek előtt!

Amennyiben profi szakemberekre bízza otthona, üzeme, vagy bármilyen gazdasági épülete teljes víz-, és hőszigetelését, akkor hosszú évekig, évtizedekig garantáltan nem kell foglalkoznia a javítással, nem lesz szükséges a terasz szigetelés utólag. Ezt szem előtt tartva fontos, hogy olyan professzionális vízszigetelő megoldásokat és termékeket válasszon, amelyek magas minőséget biztosítanak így évtizedekig kitart a terasz vízszigetelés. Az SPC-ISOLATE Hungary Kft-nél a körülménykehez és az ügyfelek igényeihez mérten mindig a lehető legszínvonalasabb alapanyagokkal dolgozunk, illetve olyan eljárásokat alkalmazunk, melyek segítségével biztosítjuk ügyfeleink elégedettségét a végeredményt látván. Számunkra a minőség terén nincs kompromisszum, válassza szolgáltatásainkat erkély vízszigetelés céljából is!

SPC-ISOLATE Hungary, a megbízható partner


Országszerte vállaljuk a kisebb-, nagyobb beruházások, építkezések során a járható és nem járható lapostetők hő- és csapadékvíz elleni szigetelését, talajjal érintkező épületrészek hő- és víz elleni szigetelését (mélygarázs, pince, aljzat), és persze a terasz vízszigetelése sem maradhat ki a sorból, legyen az tetőterasz, zárt, vagy nyitott terasz szigetelése. Lakóépületek, üzemek, irodaházak, iskolák, egyéb jellegű épületek víz-, és hőszigetelésének felújításában is segítséget nyújtunk, egy-egy tető, vagy terasz szigetelés utólag sem jelent problémát.

Ha kérdése van szolgáltatásaink kapcsán, részletesebb tájékoztatásra vágyik, vagy szeretné igénybe venni munkánkat, akkor ne késlekedjen felvenni velünk a kapcsolatot, kollégáink készségesen állnak rendelkezésére.

Kapcsolat

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!

A terasz szigetelés biztonságot ad


A megfelelően kialakított terasz szigetelés létfontosságú dolognak számít a világban. Számtalan balesetről hallottunk már, és jó lenne a lehető legtöbb be nem következett erkélyi tragédiának esélyt nem adni. A penész igen zavaró dolog tud lenni, és sajnos legtöbbször nem a felszíni víz okozza. A régi terasz szigetelés részei felmállhatnak és a víz beszivároghat közéjük. A burkolatban sokkal nehezebben fog a befolyt víz kiszáradni, ha a megfelelő vízszigetelés teraszra nem történt meg előre, és ez további károkat okozhat. Ne hagyjuk, hogy erkélyünk ilyen apró dolog miatt esetleg leszakadjon. Legyen a biztonság az első, válassza a jó minőségű erkély vízszigetelés adta lehetőségeket, a terasz szigetelés utólag egy nagyon modern eljárás, és fontos dolognak számít már a mindennapokban.

A terasz vízszigetelés egyszerűen is megoldható


Hallott már terasz szigetelés bontás nélkül történő kivitelezéséről?
Ne szedesse szét az egész erkélyburkolatot egy elavult terasz szigetelés miatt! A forradalmian új terasz vízszigetelés hosszú évekig helytáll, és a munka befejeztével már el is felejti az előtte történt problémákat. A terasz szigetelés olyan formában is megoldható, ahol nincs szükség megbontani a falat/padlót. Terasz vízszigetelés során a padlóba apró lyukakat fúrnak, majd injekcióval befecskendezik a kívánt anyagot, a szigetelőanyag szétterül a lyukakban, és a benne lévő felesleges vizet segít eltüntetni onnan. Így a terasz szigetelés nagyrésze már meg is történt.

Terasz szigetelés bontás nélkül
Egy megfelelően szigetelt erkély meghittséget ad, ahová bármikor szívesen kiülhetünk pihenni

A tetőterasz szigetelés, mint lapostető szigetelés


A tetőn lévő terasz szigetelése egy rendkívül hasonló dolog, a járható lapostető szigeteléshez képest. A terasz vízszigetelése hasonlóan kivitelezhető, ezt az eljárást szintén meg lehet csinálni az injektálásos módszerrel. Egy nyitott terasz szigetelése egyszerűen véghezvihető, nem igényel hosszú munkafolyamatot. A vízszigetelés teraszra történő kivitelezése során is egy rendkívül biztonságos és gyors eljárás.

A terasz szigetelés anyagainak tulajdonságai


A terasz vízszigetelése során nagyon fontos, hogy az anyag, ami a burkolatba került, az szinte minden környezeti változásnak ellent tudjon állni. A nyitott terasz szigetelése talán még jobban ki van téve az esőnek és társainak, de a panel erkély szigetelés is ugyanúgy helytáll a mindennapok során, tekintve, hogy ugyanolyan anyagból készült. Az erkély szigetelés egyszerűen alkalmazható. A terasz szigetelés folytonos réteget alkotva kizárja a szivárgás lehetőségét. Tökéletes vízállóságot biztosít a vízszigetelés teraszra. A terasz szigetelés bontás nélkül már 2 mm vastagon is hatékonyan működik. A nyitott terasz szigetelése a -100 Celsius fokot is kibírja, nem fog szétfagyni. Az erkély szigetelés olyan anyagból készült, hogy ezt nem kell karbantartani, egyszeri folyamat. Páraáteresztő képességgel rendelkezik a terasz utólagos vízszigetelése. Teljes felületi tapadással bír a terasz vízszigetelés anyaga, így nem szükséges külön terhelés magas épületekre sem. Az erkély vízszigetelés összetétele során figyeltünk arra is, hogy UV biztos legyen, ne menjen tönkre erős napsütés során sem. Zöld tető esetén is alkalmazható a terasz szigetelés utólag. Olyan megfelelően záró bevonattal rendelkezik, hogy egy forgalmasabb helyen is járható legyen a mindennapi élet során. A terasz szigetelés bontás nélkül ellenáll a tisztítószereknek, olajoknak, vegyszereknek is.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása