Falszigetelés injektálás segítségével


A modern épületek már el sem készülhetnek teljes tető-, falazat- és aljzat szigetelés nélkül, azonban nem szabad megfeledkeznünk a régebbi, több tíz évvel ezelőtt épült ingatlanokról sem. A visszamenőleges megoldásokra épp úgy hangsúlyt kell fektetni, mint az új építésű otthonok tökéletesítése során, ezért is népszerű szolgáltatásunk az utólagos falszigetelés injektálással.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Energiatakarékosság és egészségmegőrzés injektálásos falszigetelés segítségével


Az ingatlanok szigetelésének fontosságára a hétköznapokban meglepően kevés figyelmet fordítunk, de érdemes belegondolni milyen pozitív és életminőséget javító tulajdonságokat köszönhetünk egy jól kivitelezett szigetelésnek. Ebből két meghatározó és lényeges előnyt emelnénk ki: az energiahatékonyság növelése, illetve az egészégre gyakorolt hatások megőrzése.

házalap fal injektálás szigetelés
Nem érdemes megvárni, míg a víz komolyabb károkat okoz a vakolatban. A falszigetelés injektálás hatékony megelőzést jelenthet a falnedvesedéssel szemben.

Kezdjük először az energiatakarékossággal, amelyet célszerű konkrét példákkal ismertetni, hiszen a szigetelés hiánya jelentős hőveszteséghez vezet a tetőn és a falakon át. Sokkal több energiát szükséges felhasználni az adott helyiség felfűtésére télen és lehűtésére nyáron, ha az ingatlan szerkezete nem képes megtartani az optimális hőfokot. Az aljzat szigetelés hiánya azonban nem kell, hogy egyenlő legyen a hideg és nyirkos padlóval, hiszen az utólagos ház alap injektálás mindig a lehetséges minőségjavító opciók között szerepel.

Másodsorban a beszivárgó víz, a nedves és penészes falak kifejezetten negatívan hatnak az egészségre, pláne, ha erre érzékenyek tartózkodnak a rosszul szigetelt szobákban: kisgyermekek, idősek, asztmás betegek vagy allergiások. A szigetelés hiánya vagy nem megfelelő kivitelezése során fellépő hőhidak a levegő hirtelen lehűlését eredményezik, ami a páratartalom lecsapódásával jár. Ennek közvetlen következménye a penészesedés és dohos szag, ami a kellemetlen levegő belélegzése mellett a látvány undort keltő is lehet. Az injektálásos vízszigetelés kifejezetten ezt a problémát hivatott megszüntetni, a ház injektálás pedig szinte kivétel nélkül elvégezhető a legtöbb ingatlan esetében.

Miért olyan hatékony az injektálásos vízszigetelés?


Az utólagos megoldások egyik széles körben elterjedt technológiája az injektálás szigetelés, lássuk miért is számít ennyire hatékony módszernek. Injektálásos vízszigetelés kivitelezése során a bejuttatott anyagok eljutnak a legkisebb résekbe, repedésekbe is, ahol megduzzadva kitöltik a rendelkezésre álló teret. A minimális nedvesség kiszorításával és a kapillárisok hidrofóbbá (víztaszítóvá) tételét követően a víz már nem lesz képes beszivárogni a rétegek közé, így annak szerkezete sem károsodik tovább emiatt.

A legáltalánosabb injektálásos falszigetelés módszer a vízben oldott emulziós anyagok alacsony nyomáson történő bejuttatása, ennek velejárója azonban, hogy a fal injektálás hatása valamivel később már érzékelhetővé is válik. Ez a technológia többlet nedvességet nem igényel, valamint speciális injektálás szigetelés berendezés szükséges a szakszerű megvalósításhoz. Ez a víztaszító paszta egyenlő távolságokban kerül befecskendezésre, így a ház alap injektálás során egyenletesen fogja kifejteni hatását.

injektálásos vízszigetelés szakszerű kivitelezés
A falszigetelés injektálás speciális eszköze tulajdonképpen egy egyszerű, nagynyomású pisztolyként működik.

A falszigetelés injektálás furatkészítése


Ahhoz, hogy kellő mélységben és egyenlő távolságra juttathassuk be a szigetelőanyagot az injektálásos szigetelés során, megfelelő eltérésekkel egymástól furatokat kell készítenünk. Egy furatsor a legtöbb esetben elegendőnek bizonyul, nagyjából 10-20 cm-es távolságra helyezkednek el egymástól. A az injektálás szigetelés technológiája önmagában egyszerű, azonban a pontos kivitelezése tapasztatlatot és szakértelmet igényel.

Az elkészült furatsor ezt követően injektálható az előkészített jól terjedő, hidrofób szigetelőanyaggal, amely képes lesz kitölteni a legkisebb kapillárisokat is. A töltet magas hatóanyagtartalmának köszönhetően gyorsan és könnyen szétterjed a furatokban, illetve biztonságtechnikai szempontból is előnyös tulajdonságokkal rendelkezik: nem gyúlékony, nem párolog, nincs egészségre gyakorolt káros hatása sem. Az utólagos falszigetelés injektálással nem rontja a falak állapotát és minőségét, sőt megnöveli azok élettartamát. 

hatékony módszer az injektálásos falszigetelés

Ház injektálás a talajvíz feltörekvésének megelőzésére


A talaj mindig rendelkezik valamennyi víztartalommal még az aszályosabb hónapok idején is, ezért a talajvíz elleni védelmet nem szabad a csapadékos hónapokra korlátozni. A talajjal érintkező épületelemek folyamatosan ki vannak téve a víz korrodáló erejének, ezért a megfelelő szigeteléssel el nem látott épületrészeket minél előbb korszerűsíteni kell. Az injektálásos vízszigetelés pont ezért ideális módszer, hiszen egyszerű és gyors kivitelezhetőségének köszönhetően szinte alig van várakozási idő. A víztaszító krém befecskendezést követően az folyamatosan teret nyer, kitölt és kiszorítja a nedvességet a fal injektálás folyamata során.

A falszigetelés injektálás legfőbb előnyei:

  • Hidrofób (víztaszító) krém, amely minimalizálja a jelenlévő nedvességet.
  • Mély, kapilláris szerkezetbe hatoló képesség, amely megakadályozza a vízfelvételt.
  • Alacsony anyagszükséglet egy komponensű töltőanyagból.
  • Magasnyomás nélkül is hatékony szétterjedést biztosít.
  • Kiváló ár-érték arányú, emellett gyorsan és hatékonyan kivitelezhető megoldás.

Az injektálásos falszigetelés segít megóvni az épület szerkezetét és meghosszabbítani élettartamát. Tökéletesen alkalmazható a talajnedvesség okozta nyirkosság megszüntetésére, valamint az injektálásos vízszigetelés segít megszüntetni a páralecsapódás problémáját is. Fal injektálás után javul a helyiség hőmegtartó képessége, ezzel pedig komfortosabb életteret biztosít a benne tartózkodók számára. Az injektálás szigetelés ebből adódóan nem csak az épület szerkezetének megóvásában és hőtartó képességének javításában játszik szerepet, hanem ezáltal képes növelni az ingatlan értékét is.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Felújítás hatékony módszerekkel: fal injektálás


Remodellálások alkalmával, ha csak a megjelenésre fektetnek hangsúlyt, akkor csak rövidtávú változtatásokról beszélhetünk Azonban hiába az elegáns megjelenés, ha a felszín alatt beszivárog a nedvesség, és ledobja magáról a vakolatot, vagy gyengébb esetben csak felázik. A bejutó víz egyéb oldott anyagokat is tartalmazhat, ami hozzájárulhat a lerakódások megjelenéséhez, csakúgy, mint a sólerakódások esetében, ami ráadásként jobban megtartja a vizet. A régebbi ingatlanok esetében is gondoskodni kell a megfelelő vízszigetelésről, amelyre a legideálisabb megoldás a falszigetelés injektálás.

Falszigetelés injektálás technológiával
Az utólagos szigetelés szinte bármilyen faltípuson kivitelezhető, ezért ideális megoldás régi épületek esetén is!

A rétegek közé zárt nedvesség időnként nem képes távozni, ezért egyre magasabbra jut a falakban, ami külsőre nem mindig látszik egyértelműen. A vízzáró és párazáró rétegek pedig ronthatnak ezen, ha nincs teljesen kiszáradva a fal, a víz tartósan megreked. Injektálásos falszigetelés nélkül maga az építőanyag porózussága önkéntelenül is magába szívja a nedvességet, hiszen rengeteg szemmel nem látható repedés fut keresztül bennük.
Az injektálásos falszigetelés közel 80%-a történik hidrofób krémekkel, ebből is látszik, hogy a falszigetelések legnépszerűbb fajtájáról van szó. Emellett pénztárcakímélő, minőségi és tartós eljárás, amely hatékonyan véd a kívülről érkező víz és nedvesség ellen. A fal injektálás minimális törmelékképződéssel és porral jár, amelytől nem kell hetekig szenvedni, hiszen rendkívül rövid időn belül kivitelezhető a megfelelő szakképzettséggel.

Tapasztalt szakembereink már számos esetben tették vízhatlanná a különböző ingatlanokat falszigetelés injektálás segítségével, amelynek köszönhetően hosszútávon alakítottunk ki vízszigetelést. Minőségi fal injektálás igénye esetén keressen minket bizalommal!

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Tegye modernebbé lakását az injektálásos vízszigetelés segítségével


Nagyon fontos, hogy az otthonunk száraz, kellemes közérzetű legyen, rossz szagoktól és penésztől mentesen. Ahhoz, hogy ezeket a dolgokat megteremthessük, a fal injektálás lehet az egyik legjobb megoldás, hiszen ez a módszer egy életre megszünteti a falak nedvesedését. Felejtse el az alkalmankénti penészedést és dohos szagot! Egy háztartásban mindenki rémálma lehet, mikor újabb penészfoltot pillant meg a falon, plafonon, vagy ha nedvesnek érzi a fapadlót. 

Ez a lakásban lévő magas páratartalom miatt képződik, ami egy idő után lecsapódik a falakra. A falak, nem tudnak megfelelően kiszáradni, hiszen ez a páraszint télen majdnem minden nap ugyanolyan magas egy rosszul szigetelt házban vagy lakásban. 

Nyáron nem feltétlenül a penésztől kell tartanunk egy elavult falszigetelésnél, hanem attól, hogy ömleni fog befelé a meleg, ahelyett, hogy a falak kint tartanák. Egy megfelelő szigetelés nyáron hűt, télen pedig fűt, benntartja a meleget, nem pedig ellenkezőleg. 

Ház injektálás a megfelelő szigetelésért

A ház alap injektálás szintén nagyon fontos, hiszen az alulról feltörő víz a beton aljzatot egy idő után átáztathatja, és ez padló beázáshoz vezethet. Ha az aljzat felázik, könnyen elkorhadhatnak a fa elemek, csakúgy, mint a parketta. Lakásbiztosítással a kár kifizethető, de senkinek sem jönne jól, ha szeretett tárgyai tönkremennének az évek alatt.

Injektálásos falszigetelés a száraz falakért

Ez a szigeteléses módszer azért különleges, mert nem szükséges az egész falat szétbontani ahhoz, hogy utólagosan megcsinálhassuk a szigetelést, hanem csak apró lyukakat kell fúrni a falba. Nem lehet elégszer elmondani, mennyire modern ez a technológia, hiszen senkinek sem kell újra vakolni a falat a munka végeztével, ugyanis nagy bontást nem kell rajta végrehajtani. Ezzel további pénzt spórolhatnak meg kedves ügyfeleink. 

A falszigetelés injektálás időtartama és ára


Az injektálásos szigetelés rendkívül rövid ideig tart

Az utólagos falszigetelés injektálással egy munkanap alatt elvégeztethető, és nem szükséges ez idő alatt kiköltözni a lakásból, hiszen nem tart több hétig a folyamat. Ennek rengeteg előnye van. Az egyik legjobb pozitívum, hogy nem kell több napos szabadságot kivenni a falszigetelés injektálás miatt, vagy nem kell messzebbről ingázni a munkahelyre, hanem ott maradhatnak a lakók a lakóhelyükön és, mint tudjuk, mindenkinek a saját háza a legkényelmesebb. 

Falszigetelés injektálás és ház alap injektálás

A rövid munkaidőnek köszönhetően pénztárcabarát megoldás

A másik nagy előny, hogy minél rövidebb ideig tart a munka, annál kevesebb pénzbe kerül, hiszen nagyon sokan órabérben dolgoznak. Ha fal injektálás miatt keresnek meg minket, akkor nagyon igyekszünk minél hamarabb felmérni a helyzetet és azonnal nekilátni a munkának. 

Azért is jó választás az injektálás szigetelés, mert nem szükséges sok réteget lebontani a falból, csak apró lyukakat fúrunk bele, így ennek az újravakolása nem okoz pluszba nagy kiadást. 

Továbbá nem kell aggódni a mennyezet leválásától sem, hiszen az injektálás szigetelés meggátolja a falak újbóli benedvesedését, így a ház falai szárazak maradnak.

Kapcsolat

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása