Ebben a cikkben:

Családi ház szigetelés a vizesedés ellen

2022. március 18.
2902
családi ház szigetelése

A hiányzó vagy nem megfelelően kivitelezett családi ház szigetelés a falak nedvesedéséhez és felázásához vezethet, amelynek számos ismertető jele van: penész megjelenésével egyidejűleg dohos szag, falakon látható vizes foltok vagy rosszabb esetben lemálló vakolat. A legjobb megoldás, ha már az építkezéskor beépítésre kerül a megfelelő szigetelés, azonban lehetőség van utólagos szigetelésre is a szerkezet megóvása érdekében.

A penész mindig egyértelmű jele annak, hogy a kelleténél nagyobb nedvesség van jelen.

Mitől vizesedhetnek a falak?


A leggyakrabban tapasztalható jelenség valamilyen csapadék hullása, ami áztathatja a tetőt és a falakat, bejut a kis résekbe, azonban nem ez a leggyakoribb oka a falak ázásának. A jelenlévő talajvíz szinte láthatatlan, azonban hatása erőteljesen megérezhető, ha nem megfelelő a házak szigetelése. Ez az áramló víz kifejezetten nagy távolságokat képes megtenni a hidrosztatikai nyomás által, így képes a kapillárisokban áramolva átnedvesíteni a falakat. A rossz hőszigetelés és a nem megfelelő szellőzés emellett hozzájárulhat a képződő pára lecsapódásához, amelynek látható jele a penészfoltok megjelenése. A salétrom kivirágzása szintén a túlzott nedvességnek tudható be, amely nem orvosolható egy egyszerű újra vakolással, mert az csak látszólagos és rövidtávú eredményhez vezet. Ezekre a problémákra azonban egyaránt megoldást jelent az utólagos családi ház szigetelés, ami nem engedi tovább szabadon felszívódni a vizet a falakba.


Az alulról feltörekvő talajvíz ellen elengedhetetlen lépés az aljzat szigetelés megléte, hiszen a falak nedvesedése is nagy százalékban lentről felfelé történik meg. Építkezéskor vagy felújításkor szükséges felmérni az épületet érő nedvességhatásokat és jellemzőit, hogy igény szerint lehessen meghatározni milyen legyen a végleges aljzat szigetelés. Utólag is kivitelezhető részleges vízszigetelés vagy a meglévő, de hibás szigetelés kijavítása.

Házak szigetelése injektálással


Az utólagos családi ház szigetelés egyre elterjedtebbé és szükségesebbé vált az elmúlt évtizedekben, ezért az alkalmazott technológia is ehhez mérten fejlődött. A csapadék távoltartása mellett jelentős hangsúlyt kell helyezni a feltörekvő talajvíz elleni védelemre, amelyre kiváló megoldás lehet az injektálási technológia. A házak szigetelése során a falakba fúrt, egyenlő távolságra elhelyezett apró lyukak nem gyengítik a falak szerkezetét, ezeken a réseken keresztül jut befecskendezésre a szigetelőanyag. Ez a vízszintes zárás képes megakadályozni a kapillárisokon át érkező vízutánpótlást, valamint a már falakban jelenlévő vizet is engedi elpárologni. A megfelelően kivitelezett vízszigetelést követően nem csak a falak száradnak ki idővel, hanem az általuk közrefogott terek is szárazabbá válnak. A családi ház szigetelés során esetlegesen felfedezett üregeket cementszuszpenzióval kell feltölteni, ezt követően jöhet az injektálás.

Családi ház szigetelés a vizesedés ellen
A családi ház szigetelés a tetőkre is ki kell, hogy terjedjek, különben felszaporodnak a beázás okozta károk

A házak szigetelése injektálás segítségével három módszerre osztható, így lehet egysoros, kétsoros vagy tömb injektálás. A megfelelő mód kiválasztása a falak minőségétől és vastagságától függ, azonban mindegyikre igaz, hogy a kivitelezési idő viszonylag alacsony.

  • Egysoros injektálás: közepesen nedves falak esetében elegendőnek bizonyulhat, ha a fal alsó részén egyenlő távolságban elhelyezett lyukakat fúrnak. Az alapos tisztítást követően úgynevezett injektáló csonkok kerülnek a furatokba, amelyen keresztül injektálásra kerül a vízzáró anyag. A csonkok természetesen nem maradnak a falban, a folyamat végeztével eltávolításra kerülnek.
  • Kétsoros vagy duplasoros injektálás: magas nedvességtartalmú, felázott falak esetén kerül alkalmazásra. Az egysoros injektáláshoz hasonlóan kerülnek a falba a csonkok, viszont két egymástól nem túl messze elhelyezkedő sorban. A nagy víztaszító képességgel rendelkező anyag falba juttatása emellett történhet nagynyomású injektálással, ha a fal vastagsága és minősége ezt megkívánja. Az effajta családi ház szigetelés zsalu és betonfalak esetében alkalmazott, ha tömör és vastag rétegről van szó.
  • Tömbinjektálás: általában földszint alatti falak szigetelésénél van szükség erre a módszerre, például pincék és garázsok vízszigetelésére. A nedvesség nem csak alulról, hanem oldalról is beszivároghat a falakba, ezért az injektáló anyagot több sorban egymás felett kell bejuttatni a vízmentesítéshez. A házak szigetelése tömbinjektálással segít megelőzni a terek bedohosodását, bepenészedését és a jelen lévő nedvesség megszüntetését.

Az SPC-ISOLATE Hungary Kft. széleskörű megoldást nyújt aljzat és házak szigetelése esetén, igényre szabott tervekkel igyekszünk megvalósítani a legegyedibb elképzeléseket is!

Családi ház szigetelés megfelelően


A nagy családi házakban mindig rengeteg teendő akad, pláne ha a régi házak szigetelése vagy annak hiánya is számos más egyébként megelőzhető gondot okoz. A kellemetlen dohos szagok, a penészfoltok és a falak berepedezése, vagy nyirkos tapintása a falak magas nedvességtartalmát jelzik. Pillanatnyi megoldások lehetnek a penészölők, légfrissítők, továbbá a falak újravakolása, azonban a végleges eredményt vizesedés ellen nem ez fogja meghozni. A nedvességtartalmat az injektálásos falszigetelés teljesen megszünteti, mi több pontosan erre a célra lett kifejlesztve.

Injektálás szigetelés szakszerű eljárási móddal


Az injektálásos szigetelés egy rendkívül költséghatékony eljárás, ráadásul hosszú időre szól, emellett pedig környezetkímélő megoldás. A vízszigetelés injektálás és a falszigetelés injektálás megfelelő szakértelmet igényel; valamint több éves szakmai tapasztalatot követel, így csak és kizárólag professzionális szakembereket és cégeket szabad felbérelni erre a célra. Törvényi előírásoknak kell megfelelni ahhoz, hogy az épület biztonságos legyen mindenki számára a munka befejeztével is. Szakértelem nélküli falfurkálással könnyedén eltalálhatók a vezetékek, ami újabb felújítási és falbontási munkálatokat hozna magával.

Fal vizesedés ellen mi a teendő?


A házak szigetelése már hosszú idők óta foglalkoztatja az embereket, és bár régóta okoz problémát, a megoldása azonban hihetetlenül modern. A falszigetelés injektálás és vízszigetelés injektálás egy új fajta ház szigetelés, családi ház szigetelés. Az újszerű technikával nem kell falakat bontani, elég csupán a munkatársainknak apró lyukakat fúrni a falba. A keletkezett furatport eltávolítjuk, valamint az elkészült furatokba bejuttatjuk a vegyi anyagot. A vegyi szigetelőanyag szükséges helyre való injektálásával ott fejti ki hatását, ahol valóban szükséges. Az injektálásos falszigetelés ennyire egyszerűen működik.

Injektálás szigetelés az aljzatba


A legtöbb esetben nem is az odakint hulló eső okozza a beázást a házakban. A hajnalban lecsapódó pára még nagyobb bajt tud okozni, ugyanis gyakoribb jelenség és nem csak a tetőszerkezetet érinti. A házak energiavesztésének megközelítőleg 20%-a a talajba adódik le, ezért érdemes nagy figyelmet fordítani az aljzatnak a megfelelő hőszigetelésére. Ha nem szeretné, hogy az aljzat beázzon, az injektálásos vízszigetelés megoldja a problémáját. A talajból így a kapilláris nedvesség nem tud felszívódni a talpazatba, megállítva ezzel a pára szerkezetben való lecsapódását.

Beázik a tető? A válasz az injektálásos falszigetelés és tetőszigetelés!


Vízszigetelés injektálás útján. A víz, a pára és a salétromsav az épületek legnagyobb ellensége. Megfelelő eljárással mégis leküzdhető, és a falak, a tetők ellenállóvá tehetők. Egyik főbb szolgáltatásunk a régi, elavult tetők szigetelésének felújítása utólagos hőszigetelés és injektálásos vízszigetelés útján. A szigetelés felújítása során a lehető legmagasabb szakmai követelmények szerint dolgozunk, jó minőségű anyagokat használva. A megszilárduló szigetelőanyag víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, így a kapilláris vizek képtelenek lesznek bejutni a fal mélyebb rétegeibe. Óvja meg otthonát, hogy sokáig élvezhesse annak kényelmét.

családi ház szigetelés
A szigetelés legelső lépése a helyzet felmérése, a hiba felismerése, aztán a munkafolyamat megtervezése

Nem szeretné megbontani teljesen beázott házát? Nem is kell! A megoldás az injektálásos vízszigetelés.


Egy készen megvett házat már nem lehet újra felépíteni, és sajnos könnyen előfordulhat, hogy a falak, tetők és lábazatok szigetelése nem a megfelelően lett megteremtve. A ház szigetelés akkor hatásos, ha mind a három oldalról megfelelően működik, így az semerről nem tud beázni. Ha a tetőt megcsináltatja, akkor érdemes az aljzatot és a homlokboltozatot is megnézettetni. Ha az épületnek bármelyik oldala is benedvesedik, akkor az okozhatja a fa bútorok tönkremenését, nem beszélve a hűvösebb szobákról, ami több fűtést igényel, ezáltal magasabb fűtésszámlát kell fizetni.

Injektálásos falszigetelés a biztonságos szerkezetért


Egy család számára a legfontosabb dolog a biztonság, valamint a kényelem. Ám egy beázott tető nem csak anyagi károkhoz vezethet, hanem veszélybe is sodorhatja a családja életét. Ahhoz, hogy ne omoljon a fejére a saját háza, meg kell akadályozni a falak túlzott elnedvesedését, beázását. Megoldás lehet az efféle vizesedés ellen például az injektálásos vízszigetelés. A vegyi szigetelőszert falbontás nélkül, apró lyukakon át egyszerűen a falba juttatva fejti ki hatását, ami a falnak a vízzáró képességét fogja fokozni, legyen az betonból vagy téglából. A gyors és egyszerű eljárással nem kell otthonából kiköltöznie, a szigetelés akár egy munkanap alatt elkészülhet.

A kiváló minőség is egy rendkívül fontos szempont a számunkra. Cégünknél több megfelelő alapanyag közül válogathat, ilyen például az expandált, extrudált vagy polisztirol hőszigetelők, amik fűtött aljzathoz is kiváló megoldást nyújtanak a vizesedés ellen.

Falszigetelés injektálás a megelőzésért


A falszigetelés injektálás és a vízszigetelés injektálás egy korszerű, környezetbarát és költségkímélő eljárás. Vállalatunk egy sok éves tapasztalattal rendelkező cég, minőségi alapanyagokkal és szaktudással visszük véghez az injektálás szigetelés minden lépését. Ha szeretné időben felvenni a versenyt a környezeti hatásokkal szemben, ne várja meg a penészedést, a kellemetlen szagokat és a beázást!

Gondoljon a jövőre is! Injektálás szigetelés egyszerűen és gyorsan az otthonában. A megelőzés egy telefonhívásnyira van Öntől. Kérjen árajánlatot, előre egyeztetett felmérést munkatársainktól, vagy keressen email-ben, telefonon.

Kapcsolat

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása